Over dBA

Wie zit er achter dBA?

De oprichter van dBA, Douwe Jan Pol, volgde het conservatorium en bouwde zijn praktijkervaring op in verschillende muzikale gezelschappen. Zo begeleidde hij theatervoorstellingen, speelde in big bands en in een professioneel fanfarekorps. 

DJP

ERVARING

Douwe Jan maakt op dit ogenblik deel uit van de band Soulciety en is verbonden aan de fanfare "Harmonie" in Akkrum als slagwerker en docent voor het jeugdproject. Naast deze activiteiten verzorgt hij mede de techniek bij de befaamde muziekkoepel in het centrum van Akkrum. Daarnaast werkte hij in de reclamewereld waar hij zijn technische ervaring opdeed met oa. het opnemen van commercials en diverse demo's. Het didactisch vak is geen nieuwigheid voor Douwe Jan. Sinds 1990 is hij werkzaam in het onderwijs.

de naam dba

De afkorting dBA staat voor Drumschool Boarn Akkrum maar is ook ontleend aan een technische term. Op Wikipedia wordt het volgende over dBA uitgelegd;

"De dB(A) is de eenheid waarin de sterkte van het geluid in verreweg de meeste gevallen wordt weergegeven. De dB(A) heeft namelijk een direct verband met de menselijke waarneming."

Kortom; een manier om geluidssterkte in getallen uit te drukken.

Aangezien drums niet als de minst luide instrumenten te boek staan, vonden we deze naam meer dan toepasselijk!

 

dBA is powered by

Banner
Banner